Nagyerdei Sóklinika - Orrmosás Debrecen

Lélegezz szabadon!

Lélegezz szabadon!

Egyszerű, mint az 1x1!

2018. február 28. - Orpiri

Egyszerű, mint az 1X1!!!!!!!!!

A gyerekek kb. 6 éves korukig valójában nem tudják tökéletesen kifújni az orrukat. Sokszor pedig az orrdugulás miatt sem megy. A pangó váladék pedig további betegségek oka lehet.

No és éjszaka, amikor hátracsorog, a csemeténk felköhögi magát álmából, meg persze minket is, és kezdődik a tortúra, aminek a végén van egy beteg gyerek és egy vagy két kimerült szülő.

Pedig van ennek az állapotnak egy olyan egyszerű megoldása, mint az 1X1! ORRMOSÁSnak hívják.

Ez elvégezhető otthon is, de akik nem vágnak bele egyedül, azok számára ott vagyunk mi!

Elvégezzük, és NEM FÁJ!

És a lényeg, hogy utána fényévekkel jobbá válik a helyzet. Kiürül az üregekből a családi mumus, a sok zöld „trutyi”, és megindulhat a gyógyulás, megnyugszik a duzzadt nyálkahártya, csökken a gyulladás, csökken a nyáktermelődés.

viruses-3181157_1280.jpg

Nem tűzoltás, de vízzel csináljuk, mi az?

 És akár az orrmandula műtétet is megúszhatjuk vele?
fire-499790_1280.jpg

Kisgyerekes szülők tömegének okoz szomorúságot, amikor gyermeküknél a műtét elkerülhetetlen. De milyen keveset tudunk arról, mit tehetünk a műtét elkerülésére. Nem tűzoltásszerűen az utolsó pillanatban, sokkal inkább figyelve.

Ha a kicsink gyakran szenved felső légúti megbetegedésektől és a hagyományos módokon (orrfújás, tengervíz spray, orrszívás) csökkentjük csak az orrváladékot, annak egy jó része bennmaradhat, akár panghat is, további panaszokat generálva. Szóval ez egy jel, amire már érdemes figyelni. És ha ez a jel nem egyszer, de többször is „üzen”, ideje legyőzni az idegenkedést ettől a 100%-ban természetes ősi módszertől, az orrmosástól.

Nálunk ezt szakszerűen, fájdalommentesen próbálhatjátok ki!

Bővebb tájékoztatást ITT találtok.

Foto: Pixabay

Amikor a negatív a pozitív.......

himalayan-1509964_1280.jpg

                                                                                                                                        Foto: Pixabay

Amikor a negatív a pozitív…

Nem, nem beszélek félre, inkább elmagyarázom.

A só egy negatív ionforrás, a negatív ionok emberi szervezetre kifejtett pozitív hatásáról pedig nagyszámú tanulmány számol be. Például megkötik azokat a pozitív töltésű molekulákat, amelyek a légzőrendszerünkbe kerülve fertőzéseket okozhatnak, így akár a dohányfüstöt is semlegesítik, amely lelassítja az orrunk védelmezőinek, a csillószőröknek a mozgását.

A negatív ionok hatására ezek a kis csillószőrök ismét megfelelő gyorsasággal mozognak és hatékonyan szűrnek. És akkor még nem esett szó a bőrbetegségekről, a depresszióról, a betegségekből való kilábalás idejének drasztikus csökkenéséről stb.

Szóval a só úgy pozitív, hogy közben negatív. És ez a jótétemény számodra is elérhető Sóklinikánkon.

Keress bátran a 06 30 451 3030-as telefonszámon vagy olvass bővebben a terápiáról.

Sóterápia kontra sóterápia

 Hogyan válasszunk a lehetőségek közül?

boxing-1293088_1280.png

Mindenki ismeri a sóterápiát. De vajon melyiket válasszam?

Két fajta sóterápia létezik, a nedves és  a száraz sóterápia.

Nedves sóterápia esetén a helyiség sótéglákkal van kirakva, és folyadékot kell párologtatni, hogy a hatóanyag a levegőbe kerüljön. A sótéglákból épített helyiségekben, a légtérben nem  áll rendelkezésre az a mennyiségű és minőségű hatóanyag, amelynek terápiás gyógyhatása lehet. Nedves terápiák, meleg gőzölős módszerek esetén nagyon maggas 95-98%-os a páratartalom, amelynek köszönhetően légzés során a hatóanyag megtapad a nyálkahártyán és ezáltal csak a felső légutakig jut el. Ennek hátránya, hogy fokozódik a nyáktermelődés, valamint a megtapadt só a nyálkahártyát is irritálhatja. Így több betegség esetében nedves sóterápia nem is alkalmazható.

Száraz sóterápia esetén, egy orvostechnikai eszköz segítségével, meghatározott szemcseméretben porlasztjuk a hatóanyagot. Az apró só-szemcséknek köszönhetően a tüdő legkisebb hörgőcskéiben is ki tudja fejteni a hatását. Vagyis elfolyósítja a pangó nyákot, váladékot, mely orron vagy szájon keresztül ürülni kezd.

Fontos tudni, hogy a gyógyközeg tulajdonságai megakadályozzák a továbbfertőzést és a felülfertőződést, így a sóterápia csoportokban is kockázatmentesen alkalmazható.

Az általunk végzett sóterápia hatékonyságával csak egy valódi sóbánya vagy sóbarlang vetekedhet, azonban még itt is alacsonyabb a levegő sótartalma, ezért alkalmanként 6-7 órát kellene eltöltenünk egy bányában.

INDISO SPELEO Terápia

Debrecen, Nagyerdei krt.78. 

Időpontfoglalás: +36 30 451 3030

süti beállítások módosítása