Nagyerdei Sóklinika - Orrmosás Debrecen

Lélegezz szabadon!

Lélegezz szabadon!

Sózzunk bátran!

2018. március 20. - Orpiri

Tény!!!  Az étkezéseink során túlzott mennyiségben bevitt sófogyasztás károsíthatja egészségünket.

De!!!!   Belélegezve kiváló ellenszere lehet a náthás, allergiás tüneteknek. A sós levegő gyógyító erejét, már az 1800-as években felismerték, ugyanis a sóbányában dolgozó emberek között alig fordult elő légzőszervi megbetegedés. 

Tehát!!!  A sós levegő oldja a nyákot, elősegíti a gyulladás megszűnését és erősíti a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet.

Vagyis!!!  Sózzunk bátran!

Foto forrás: Pixabay

Ősi módszer

Tudnál gondolkodás nélkül mondani olyan dolgot, ami 5000 éve nem változott?

Hááát, kutakodni kéne az elménkben biztos, de most súgok: ORRMOSÁS.

Az ájurvéda (az indiai gyökerű holisztikus orvoslás és filozófia) legalább ennyi ideje ismeri és alkalmazza az orrmosást. Erre szokták mondani, hogy ősi módszer?

Hát, igen, elég régi, és egészen egyszerű eljárás az orrüregben lévő szennyeződések eltávolítására a nyálkahártya irritáció csökkentésére.

Ha azonban az otthoni kipróbálásra nem vagy felkészülve, gyere el a barlangunkba, (Ó elnézést, a rendelőnkbe, mert a körülmények kicsit sem ősiek! ) és próbáld ki felkészült munkatársaink segítségével!

orrtisztitas-orrmosas-indiso.jpg

Indiso egészségügyi száraz sóterápia

Sóterápia régen

A légúti betegségek közismerten leghatékonyabb természetes kezelési módszere a SPELEO (sóbánya) terápia. A kifejezés görög eredetű, múltját egészen az ókori Görögországig vezethetjük vissza. Ekkor figyelték meg először jótékony hatását légúti betegségek esetén, és már a középkorban terápiás céllal alkalmazták a szerzetesek. Részletesebb megfigyelések és kutatások az 1800-as évektől állnak rendelkezésre, amikor lengyel sóbánya munkások között fedezték fel, hogy szinte egyáltalán nem fordult elő semmilyen tüdőbetegség, átlagos életkoruk messze magasabb volt a hasonló körülmények között élő emberekénél.

Sóterápia most

A természetes sóbánya, sóbarlang gyógyító hatásának alkalmazása azonban sajnos korlátozott és helyhez kötött. Így került sor a sóbánya, sóbarlang mikroklímájának mesterséges előállítására, az Indiso SPELEO (sóbánya) eljárás kifejlesztésére. A mostanra sokak számára elérhető sóterápia egy magyar kutató-fejlesztő csoport által kifejlesztett precíziós orvostechnológiai berendezésnek köszönhető.

Az Indiso Magyarország legelismertebb egészségügyi száraz sóterápiája. Az alsó- és felső légúti betegségek – asztma, allergia, krupp, bronchitis, COPD, cisztás fibrózis és enyhébb felső légúti megbetegedések – leghatékonyabb, természetes kezelési módszere. A terápia sóklinikák országos hálózatában, kiemelt egészségügyi intézményekkel együttműködve, orvosi javallat és kontroll mellett érhető el, a kezelések során kizárólag nagy tisztaságú, orvosi sót (99,99% NaCl) alkalmaz.

Az Indiso 2007 óta a több mint százezer kezelés során jelentős tapasztalatra tett szert, a kezelések hatékonyságával pácienseink csaknem 100%-ban elégedettek.

Az Indiso Magyarország legelismertebb egészségügyi száraz sóterápiája, kiegészítő kezelésként történő alkalmazását a Magyar Fül- Orr- Gégész és Tüdőgyógyász Szakmai Kollégiumok is támogatják.

 Az Indiso egészségügyi száraz sóterápia lényege: 

  • egy természetes sóbánya, sóbarlang mikroklímáját hozzuk létre
  • a kezelések során kizárólag nagy tisztaságú, orvosi sót (99,99% NaCl) alkalmazunk
  • a  só-részescskék mérete 0,2-0,7 mikron
  • természetes, gyógyszer- és mellékhatás mentes sóterápia

Debreceni INDISO Sóklinika

Debrecenben 2009 óta várjuk betegeinket.  

 

indiso-soszoba.jpg

A debreceni sóterápiás helyiség, sóbefújás előtt.

 

mesedelutan_emma_nenivel_az_indisoban.jpg  A debreceni sóterápiás helyiség, sóbefújás után.

 

 

süti beállítások módosítása