Nagyerdei Sóklinika - Orrmosás Debrecen

Lélegezz szabadon!

Lélegezz szabadon!

Arcüreggyulladás? Már megint?

2019. február 04. - Orpiri

A kisgyermekeket nevelő családok, szinte mindennapos gondjai közé tartozik a szűnni nem akaró köhögés, orrfolyás.

A nátha tüneteit hajlamosak vagyunk elbagatellizálni, pedig ha ilyenkor nem fordítunk kellő figyelmet arra, hogy pihenjünk és kikúráljuk ezt az egyszerű betegséget, akkor számíthatunk a szövődmények megjelenésére. Ezek egyike az erős fejfájással, orrdugulással és köhögéssel jelentkező arcüreggyulladás.

Hogyan lesz a náthából arcüreggyulladás?


A nátha során képződő orrváladék az orrfújásokkal, illetve a nyálkahártya csillószőrös működése következtében a garat felé távozik a szervezetből. Ha azonban az orrjáratokat bélelő orrnyálkahártya gyulladt, megduzzad, akkor a váladék mennyisége fokozódik, nem tud kiürülni, ehelyett az orrmelléküregekben összegyűlik. Ebben a külvilágtól elzárt, nedves környezetben pedig ideálisan tudnak fejlődni a gyulladást okozó baktériumok.

Hogy mi a megoldás?

A sóoldatos orrmosás, mely az indiai jógik ősi "találmánya" !

A fiziológiás sóoldatot gyűlölik a bacik és a vírusok, a nyálkahártyát viszont hidratálja és fizikailag segíti az arcüreg-átmosás, az arcüreg és a fülkürt kiürülését. Nincs még egy ilyen hatékony módszer a középfülgyulladás megelőzésére, hiszen ha jó a szellőzés, akkor nem alakul ki váladékpangás.

Nagyerdei Sóklinikánkon, fájdalommentesen tű használata nélkül tudjuk, az arcüregben lévő váladékot kimosni.

 

Hogy hogyan?

Nézd meg, erről készült videónkat! 

És hol?

Nagyerdei Sóklinika Kft.    4032 Debrecen, Nagyerdei krt.78.

06 30 451 3030

süti beállítások módosítása