Nagyerdei Sóklinika - Orrmosás Debrecen

Lélegezz szabadon!

Lélegezz szabadon!

Sóterápia kontra sóterápia

2018. február 17. - Orpiri

 Hogyan válasszunk a lehetőségek közül?

boxing-1293088_1280.png

Mindenki ismeri a sóterápiát. De vajon melyiket válasszam?

Két fajta sóterápia létezik, a nedves és  a száraz sóterápia.

Nedves sóterápia esetén a helyiség sótéglákkal van kirakva, és folyadékot kell párologtatni, hogy a hatóanyag a levegőbe kerüljön. A sótéglákból épített helyiségekben, a légtérben nem  áll rendelkezésre az a mennyiségű és minőségű hatóanyag, amelynek terápiás gyógyhatása lehet. Nedves terápiák, meleg gőzölős módszerek esetén nagyon maggas 95-98%-os a páratartalom, amelynek köszönhetően légzés során a hatóanyag megtapad a nyálkahártyán és ezáltal csak a felső légutakig jut el. Ennek hátránya, hogy fokozódik a nyáktermelődés, valamint a megtapadt só a nyálkahártyát is irritálhatja. Így több betegség esetében nedves sóterápia nem is alkalmazható.

Száraz sóterápia esetén, egy orvostechnikai eszköz segítségével, meghatározott szemcseméretben porlasztjuk a hatóanyagot. Az apró só-szemcséknek köszönhetően a tüdő legkisebb hörgőcskéiben is ki tudja fejteni a hatását. Vagyis elfolyósítja a pangó nyákot, váladékot, mely orron vagy szájon keresztül ürülni kezd.

Fontos tudni, hogy a gyógyközeg tulajdonságai megakadályozzák a továbbfertőzést és a felülfertőződést, így a sóterápia csoportokban is kockázatmentesen alkalmazható.

Az általunk végzett sóterápia hatékonyságával csak egy valódi sóbánya vagy sóbarlang vetekedhet, azonban még itt is alacsonyabb a levegő sótartalma, ezért alkalmanként 6-7 órát kellene eltöltenünk egy bányában.

INDISO SPELEO Terápia

Debrecen, Nagyerdei krt.78. 

Időpontfoglalás: +36 30 451 3030

süti beállítások módosítása